Jätten blommar ut med nytt förvärv – slukar konkurrenten

"Ett väldigt fint företag".

Miljardbolaget Plantagen förvärvar sin branschkollega Flyinge Plantshop. Ambitionen är att “förstärka positionen som ledande handelsträdgård för privatkunder, företag och offentlig sektor”.

Företaget, som drivs av en familjen Seger sedan fyra generationer, kommer att fortsätta drivas under eget varumärke och de tidigare ägarna kommer att vara fortsatt involverade i verksamheten.

Annons

Flyinge Plantshop omsatte drygt 81 miljoner kronor år 2020, och är alltså en liten aktör jämför med Plantagen. Men jätten ser ändå sitt nya förvärv som en viktig del framåt. Faktum är att företaget har en större plan i att “förvärva lokalt och regionalt attraktiva handelsträdgårdar” som ett sätt att attrahera både privatpersoner och företag.

Vår vision är att vara Nordens härligaste växthus. Det innebär att erbjuda kunder inspiration, kunskap och verktyg för att lyckas med ett växande liv. Vårt fokus har varit viktat mot privatkonsumenter och framåt ökar vi våra ansatser att erbjuda företagskunder och offentlig förvaltning produkter och tjänster. Familjen Seger har de senaste 100 åren skapat ett väldigt fint företag och nu ser vi fram emot att tillsammans utveckla verksamheten, säger Nina Jönsson, vd på Plantagen, i en kommentar.

Från Flyinge Plantshops sida är man glad över att få in en ny stark ägare till bolaget.

Det ska bli väldigt spännande att göra denna resa tillsammans med Plantagen och bygga vidare på det som min familj med anställda byggt upp över generationer, säger Bobby Seger, vd på Flyinge Plantshop.

Annons