Jätten börjar prisjämföra begagnat i e-handeln: ”Dedikerat hel sida”

Nu blir det lättare att hitta rätt i second hand-handeln.

Second hand-handeln har vuxit i snabb takt och blivit allt hetare på nätet. Nu ska det bli ännu enklare för konsumenterna att navigera i den. Prisjakt har nämligen börjat prisjämföra begagnade produkter, som är allt mellan nästan nya och renoverade.

Vi har nu dedikerat en hel sida åt begagnade produkter på Prisjakt. Om du till exempel letar efter en begagnad surfplatta till barnen, kan du enkelt hitta och filtrera alla tillgängliga alternativ efter märken, skick och pris, säger Elina Schüler, produktchef på Prisjakt.

Annons

Att jämföra priset på begagnade produkter kan dock vara lite knepigt. Här spelar nämligen, precis som nämnt, varornas skick in i priset. Det är också något som prisjämförelsesajten arbetar med, för att det ska bli enklare att sortera även på det.

Vi arbetar nära med aktörerna på andrahandsmarknaden för att standardisera beteckningarna för produktskick. Men under tiden ser vi till att beskrivningarna är tydliga, så att du har all information du behöver för att göra bättre köp.

"Ger extra trygghet"

Förhoppningen är nu att fler ska upptäcka bra begagnade varor till rätt priser och på så sätt få än mer fart på begagnathandeln.

Att köpa begagnat från butik ger en extra trygghet eftersom det innebär öppet köp och garanti. Vårt mål är att du enkelt ska kunna hitta alla begagnade erbjudanden på Prisjakt och jämföra priser på både nya och begagnade produkter, säger Elina Schüler.

Annons