Jätten förlorar butik – läggs ned: ”Det känns tufft”

Konkurrensen och hyran blev för mycket.

Att det blivit dyrare att driva företag just nu är ingen hemlighet och vi har på senare tid sett många butiker som lagts ned. Det gör nu även Team Sportia på Solbacken i Skellefteå.

Vi har kommit fram till att vi inte klarar hyran helt enkelt. Det är ett superbra läge men vi har inte råd att stanna kvar, säger delägaren Peter Uneby till Megafonen Skellefteå.

Annons

Konkurrensen på Solbacken har dessutom blivit stentuff med  konkurrenterna Intersport och XXL på platsen. Ägarna försökte därför lägga mer fokus på längdskidor och cykel, men man fick inte resultatet att gå ihop.

Nu har vi kommit till en punkt där vi känner att vi inte har något annat val än att avveckla, säger Peter Uneby.

Nedläggningen innebär också att samtliga anställda kommer att sägas upp. En utförsäljning kommer också att startas under fredagen, innan portarna stängs för gott.

Det är aldrig kul att bli av med jobbet, så det är klart att det känns tufft. Jag har sex väldigt goda medarbetare, som jag inte tror kommer ha några problem med att hitta nya jobb i denna expansiva stad. Men det är såklart jättetråkigt ändå, säger butikschefen Anton Wiklund, till sajten.

Annons