Jätten investerar: Uppemot halv miljard på tysk e-handel

"En utmärkt plattform för expansion".

E-handelsgruppen BHG Group, med nätbutiker som Bygghemma i stallet, expanderar nu på den tyska marknaden via uppköp. BHG har nämligen köpt 80 procent av bolaget AH-Trading.

AH-Trading sägs vara ett av de ledande e-handelsföretagen i Tyskland inom trädgårdsmöbler i mellan- och premiumsegmentet och all försäljning sker online.

Annons

BHG betalar 367 miljoner för sin andel men beroende på hur företaget presterar så kan detta utökas med upp till 122 miljoner kronor.

Förvärvet av AH-Trading är strategiskt viktigt för oss inte minst för att BHG redan har en kundbas i Tyskland, vilken nu kompletteras med en lokal organisation och närvaro och ger oss möjligheten att ta nästa steg på den europeiska marknaden. Grundarna, herr och fru Holtermann, som kommer att fortsätta driva verksamheten, har framgångsrikt skapat en ledande onlineaktör, med ett tydligt kundfokus, starkt varumärke och relevant produktportfölj som vi kan ta till alla våra marknader, säger BHG:s vd Adam Schatz i en kommentar til köpet.

Enligt BHG så kompletterar deras produktsortiment den portfölj som AH-Trading har byggt upp.

AH-Trading utgör en utmärkt plattform för expansion på den stora tyska marknaden och, i förlängningen, angränsande länder. Vi ser fram emot att ta nästa steg i utvecklingen av verksamheten tillsammans med vd Aron Holtermann och COO Birgit Holtermann, inom ramen för BHG, säger Adam Schatz.

AH-Tradings produkter säljs via nätbutikerna Gartenmoebel.de och Loungedreams.com. Det tyska företaget omsatte 459 miljoner kronor i fjol.

Vi ser övergången till att bli en del av BHG som ett naturligt steg för att på allvar ta nästa steg i verskamhetens utveckling, såväl genom fortsatt tillväxt i Tyskland som genom att dra nytta av BHGs kanaler i Norden och Östeuropa, säger Aron Holtermann, vd för AH-Trading.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!