Jätten lägger ner i Sverige – stänger sista butiken och e-handeln

"Tvingat oss att tyvärr fatta detta svåra beslut".

Decathlon är världens största sportvaruåterförsäljare med runt 2 000 butiker i 60 länder. En siffra som nu behöver revideras, då man helt lägger ned verksamheten i Sverige.

Kedjan har den senaste tiden monterat ned verksamheten i vårt avlånga land och stängt en hel rad butiker. Nu bommar även den sista, belägen i Mall of Scandinavia, igen för gott den 21 juli. I vanliga fall vid butiksnedläggningar brukar konsumenterna istället hänvisas till webbutiken, men faktum är att även den har släckts ned.

Annons

Efter 13 år av att dela vår passion för sport med alla våra svenska kunder, kommer vi att upphöra med vår kommersiella verksamhet i Sverige i slutet av juli 2024, skriver Decathlon på sin hemsida.

Kedjan har haft en väldigt tuff tid på den svenska marknaden med idel mångmiljonförluster och har varit beroende av bidrag från koncernen för att hålla verksamheten vid liv. Under 2022 skrevs förlusten till -23,8 miljoner. Det samtidigt som omsättningen föll från 351 till 326 miljoner.

Även om det inte var så här vi ville avsluta den här resan på grund av passionen hos vårt team här i Sverige och kärleken till det här landet, har den nuvarande globala ekonomiska situationen och dess inverkan på våra aktiviteter i Sverige tvingat oss att tyvärr fatta detta svåra beslut, skriver bolaget.

De avslutar med att tacka sina kunder och lämnar även dörren på glänt för en återkomst någon dag.

Vi hoppas att det här inte är ett hejdå för alltid och att vi igen syns nån gång i framtiden!

Annons