Jätten stänger butiken för gott: ”Räcker inte till”

Golfkedjan stänger sin nordligaste butik.

Dormy är en av Europas största golfvaruhuskedjor och har i dagsläget tolv varuhus i Sverige. Från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Lägg därtill en outlet i Ängelholm, men snart blir golfkedjan en butik fattigare. Dormy har nämligen tagit beslutet att stänga butiken i Sundsvall.

Butiken som ligger i handelsområdet Birsta öppnade för 15 år sedan, men när nuvarande hyreskontrakt löper ut till hösten, stänger Dormy sitt nordligaste varuhus.

Annons

Det känns jobbigt att konstatera att kundunderlaget, tillsammans med den korta golfsäsongen, inte räcker till för att driva ett lönsamt varuhus över tid så långt norrut i Sverige, säger Dormys vd, Anders Wall, i ett pressmeddelande.

Växer online

Dormy, som har sitt huvudkontor och centrallager i Örebro, omsatte 810 miljoner kronor under 2022. Och man är en storspelare även inom e-handeln som stod för cirka 35 procent av omsättningen i fjol. Och här planerar man att växa ytterligare framöver.

2018 lanserade Dormy sin e-handel i Norge, Finland och Danmark. Sedan dess har man även tagit klivet in i Tyskland, Frankrike, Österrike och Nederländerna. Senaste tillskottet är Spanien som lanserades hösten 2022 och fler länder ska vara på gång.

Annons