Jätten stänger hälften av sina butiker i Sverige: ”Tungt hjärta”

"En tuff marknad"

Den franska sportkedjan Decathlon, har precis som hela sporthandeln, det väldigt tufft för tillfället. Sportjätten blöder pengar och nu väljer man att stänga två av sina fyra svenska butiker, varav den ena har betecknats som en ”flaggskeppsbutik”. Det rapporterar Fastighetsnytt.

LÄS ÄVEN: Sporthandeln fortsätter minska – ”e-handeln ökade”

Annons

Decathlon etablerade sig i Sverige 2011 med en en första testbutik i Bromma. Tanken var då en större expansion med butiker i alla större svenska städer, men totalt blev det endast fyra butiker i landet: Uppsala, Mall of Scandinavia i Solna samt Kungens Kurva och Barkarby utanför Stockholm. Varav de två sistnämnda nu ska stängas.

Fokus på e-handel

Beslutet motiveras med att det är en tuff marknad, och att den rådande ekonomiska situationen världen över, tvingar bolaget till omorganisation med fokus på e-handel och två butiker på den svenska marknaden.

Utförsäljning i Barkarby och Kungens Kurva börjar den 15 september, och några veckor senare stänger butikerna.

Det är med tungt hjärta som vi behöver meddela att Decathlon-butikerna i Barkarby och Kungens Kurva kommer att stänga. Butikerna i Mall of Scandinavia och Uppsala finns kvar och vår e-handel fortsätter som vanligt, skriver bolaget i ett mejl till kunderna.

Annons