Jeff Bezos miljondonation får kritik: ”Kommer att låta hemskt”

Amazongrundaren var inte generös nog, tycker skeptikerna.

Donationerna till Australien har strömmat in från kändisvärlden den senaste tiden. Amazons grundare och vd, Jeff Bezos har också sällat sig till skaran välgörare och via Amazon skänkt drygt 6,5 miljoner kronor till kampen mot de fruktansvärda bränderna som härjar i landet.

Men gåvan har inte tagits emot med blida ögon. Även om den uppskattats av många har den även stött på en hel del kritik. De skeptiska menar att Bezos donation inte är nog generös, när den ställs i relation till hans förmögenhet som uppges ligga på 1,1 biljoner kronor.

Annons

Det här kommer att låta hemskt, men 6,5 miljoner är ingenting för Jeff Bezos. Det är som om jag skulle lägga 20 kronor i Frälsningsarméns insamlingsbössa, skriver en av kritikerna på Twitter.

E-handelsbossens donation jämförs också med de som andra välbeställda gjort. Hårdrocksbandet Metallica skänkte till exempel 7,1 miljoner kronor och har en förmögenhet som beräknas till 646 miljoner kronor.

Kändisarna sluter upp

Filmstjärnan Chris Hemsworth, tv-stjärnan Kylie Jenner och den legendariska artisten Elton John har alla tre donerat över 9,5 miljoner kronor vardera.

Flera ifrågasätter därför om Jeff Bezos donation verkligen är välmenad, eller om det helt enkelt rör sig om ett PR-trick. Men han har också fått en del tacksamhet från de som menar att det fortfarande är en betydande summa, som gör skillnad.

Annons