Jetshop och Storm byter namn: ”Vi är starkare som en”

Blir Norce med hela svenska folket

Efter ett år tillsammans enas nu Jetshop och Storm Commerce under ett och samma namn, Norce. Ett namn som ska anspela både på det nordiska arvet och "commerce".

Vi utmanar de monolitiska, slutna plattformarna med vår modulära approach och alla tjänster vi erbjuder är true SaaS, äkta molntjänster. Det ger våra kunder möjlighet att implementera komplett infrastruktur för digital handel med en klart högre "return on investment" än tidigare, säger Fredrik Hedblom, vd för Norce, i ett uttalande.

Annons

Samtidigt börjar bolaget blicka utanför Norden för ytterligare expansion. Tanken är, bland annat, att kunna hjälpa till att skala upp svenska e-handlare som vill leta sig utomlands.

Internationellt expansiva företag behöver digital teknik för att lyckas och vi vill hjälpa dem med detta. Det gäller inte minst de inom B2B, där man idag bara börjat sin digitalisering av försäljning och eftermarknadshantering. Jag ser i princip ingen ände för vilka fantastiska digitaliseringsresor vi kan göra tillsammans med dessa spelare, säger Fredrik Hedblom.

Hur påverkar sammanslagningen e-handlarna på respektive plattform?

Sedan sammanslagningen, som skedde för ett år sedan, så är det tydligt att vi är starkare som en. Tillsammans har vi musklerna, viljan och visionen att accelerera in i framtiden. Det påverkar våra kunder genom att vi nu har en gemensam product roadmap och levererar ny funktionalitet snabbare till våra kunder, säger Kristofer Hillhammar, som ska driva utvecklingen av det öppna ekosystemet av applikationer, till Ehandel.

Annons