Jollyroom fick 5000 ansökningar: ”Räknar med en halv miljon order”

"En snarlik tomteverkstad".

Nu står e-handelsföretaget Jollyrooms nya centrallager i Sörred, nära Göteborgs Hamn, redo för julhandeln. Stora delar av Jollyrooms logistik har blivit automatiserad, men för att lyckas växa i den mån man planerar har företaget anställt 200 färska medarbetare till tjänster inom lager och kundservice.

Lagret, på 70 000 kvadratmeter, är toppat till bredden med julklappar till ett värde av 500 miljoner kronor. Totalt kommer runt 500 medarbetare arbeta i en snarlik tomteverkstad, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons

Intresset för tjänsterna hos Jollyroom har varit stort. Enligt Jollyroom ska bolaget fått in över 5000 ansökningar till årets julhandelsrekryteringar.

Det är otroligt roligt att se hur många som är nyfikna på Jollyroom som arbetsplats, säger Terese Fernbring, HR-chef på Jollyroom.

Vi arbetar med höga målsättningar gällande interna rekryteringar av den fasta styrkan. Av företagets lediga tjänster tillsätts 50 procent internt och av våra lediga ledarroller tillsätts 70 procent internt. Det är en viktig nyckel till vår framgång. Jollyroom är och skall vara en arbetsplats där man kan utvecklas och ta sig an nya roller och ansvar.

"Ökat med 10 nya robotar"

Just nu pågår introduktion och utbildning av nya medarbetare, stresstest av systemen, planering på webben och inköp av fler tallrikar till personalköken. Målet är att skicka ut över 500 000 order under årets julhandel.

Detta år har varit en viktig milstolpe för Jollyroom. Vi har flyttat samtliga avdelningar till Campus Jollyroom och ser omgående dess fördelar med att samla lager, kontor och showroom/outlet på en och samma adress. Vi känner oss redo för den viktigaste matchen som spelas i år; julhandeln, säger Ole Sauar, vd och grundare av Jollyroom.

Alla lagdelar har arbetat hårt under året för att skapa rätt förutsättningar för tillväxt, vi har bland annat utökat vår logistiklösning AutoStore med 56 400 lådor och 10 robotar samt förstärkt organisationen med många duktiga medarbetare. Vi förväntar oss en betydande tillväxt nu resterande delen av året.

Om allt går som planerat och Jollyroom fortsätter att växa i den takt man vill, siktar bolaget på att fortsätta anställa personal under 2021.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!