Jörgen Bödmar tar över ordförandeklubban i Emota

Emota, the European Multi-channel and Online Trade Association, som nyligen lanserade ett nytt europeiskt ”trygghetsmärke” för e-handel, har fått en ny ordförande. Vid årsmötet i Barcelona den 14 mars valdes Jörgen Bödmar till ny ordförande för den europeiska e-handelsorganisationen för en period av tre år.

Jörgen Bödmar representerar intresseorganisationen Svensk Digital Handel och till vardags är han VD för Design Online AB, ett företag med många internationella e-handelsplatser däribland designonline.se.

Jörgen har mer än 10 års erfarenhet av internationell handel på nätet och nu greppar han även ordförandeklubban i Emota. Han efterträder Walter Devenuto från Italien.

Annons
Annons

– Vi ser väldigt positivt på att ta ordförandeskapet och tillsammans med Jörgen kunna påverka e-handeln i en riktning som tar tillvara både de svenska och de europeiska e-handlarnas intressen i den starka positiva utveckling vi nu befinner oss i säger Freddy Sobin, styrelseordförande i Svensk Digital Handel och koncernchef för Consortio Fashion Group.

Stor potential för svenska e-handlare

Enligt Svensk Digital Handel finns det en stor potential för expansion utomlands för svenska e-handlare. Den gemensamma marknaden omfattar fler än 500 miljoner konsumenter varav allt fler varje år handlar på nätet i andra länder än sitt eget.

Samtidigt konstaterar man att den inre marknaden fortfarande mycket arbete för att nå full harmonisering. Därför är det arbete Emota gör viktigt för både konsumenter och e-handlare i Europa enligt SDH.

Nyligen introducerades ett Pan Europeiskt trygghetsmärke i samverkan med lokala landsorganisationer, ett märke som ska ge konsumenterna en tydlig signal att e-handlaren är säker att handla från. Det är en enkel och konkret åtgärd som kommer öka tryggheten för kunder när de handlar över gränserna.

– Jag ser det som en stor utmaning och ett mycket intressant uppdrag att arbeta med harmoniseringen av regelverken som finns och som håller tillväxten tillbaka för e-handlarna, säger Jörgen Bödmar.

Källa: Press
Foto: Emota

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!