Jotex tar hem E-handeln under Web Service Awards

Web Service Awards (WSA) gick av stapeln i förra veckan och vinnarna i de olika kategorierna är nu utsedda. Främst handlar det om kommuner, banker, förbund och samhällstjänster som får priser. De har dock även kategorin e-handel och här tog webbutiken Jotex hem vinsten i år. Jotex säljer hemtextil över nätet och juryns motivering lyder:

"En uppskattad webbplats som har legat på toppnivå i flera år och blivit allt bättre. Den underlättar för besökarna att hitta det man söker och ger inspiration."

Annons

Underlaget till Web Service Award skall bestå av 157 000 besökares betyg om allt ifrån design till navigering. En expertjury har sedan gått igenom dessa betyg och utsett vinnarna.

- Det har aldrig varit så svårt att vinna priset som i år. Ett betyg som för tre år sedan räckte till att vinna skulle i år inte ens räcka till en nominering. Det visar att det finns många webbplatser som är duktiga på att vara lyhörda för besökarnas behov. Det är bara genom att lyssna på sina besökare som man verkligen kan vara säker på att man bygger upp sin sajt på rätt sätt, säger Pierre Du Rietz, VD för Web Service Award.

De övriga nominerade i kategorin e-handel var Bokus.com, Boomerang och Ellos. De har även utsett "Bästa förbättrare" och detta hederspris tas i år emot av Ellos i kategorin e-handel.

Vinnaren Jotex har en fin nätbutik och vi finner inga större problem förrän vi kommer till kassan och tvingas logga in för att avsluta köpet. Priset skall dock premiera användarvänliga sidor med flest nöjda besökare. Ni finner Jotex nätbutik här.

 

Källa: webserviceaward

Annons