Jubel hos Gekås efter slopade maxtaket – ”har börjat få problem”

Så ska shoppingjätten undvika trängsel.

I går kom regeringen med beskedet som handeln har väntat på: Maxgränsen för hur många som får vistas i butiken samtidigt tas bort den 15 juli, helt i enlighet med den plan för öppnandet av samhället som tidigare lagts fram.

Goda nyheter, tycker bland andra Gekås vd Patrik Levin.

Annons

Vi är såklart glada över att samhällssituationen är så pass bra att regeringen och folkhälsomyndigheten väljer att hålla fast vi den plan som de presenterade tidigare i år, säger han till Ehandel.

Vad betyder det för er verksamhet? 

För vår verksamhet betyder det att vi själva i större utsträckning kan ta ansvar för hur många kunder som kan komma in samtidigt i varuhuset och vi kan succesivt gå upp i antal kunder över tid. Allt eftersom vi värderar att vi klarar av det utan att det skapas onödiga trängselsituationer.

"Saknar 30 till 50 medarbetare"

Patrik Levin berättar att Gekås sett en ökning av antalet besökare i takt med att restriktionerna dragits tillbaka.

Besökssiffrorna är stadigt ökande och vi har börjat få problem med allt för långa köer utanför varuhuset. Så beslutet kommer i rätt tid för vår del.

Det starka intresset från kunderna har lett till att Gekås behövt anställa mer personal inför sommaren. Men trots ansträngningar är man inte riktigt i hamn.

Vår HR har jobbat hårt de senaste veckorna och anställt väldigt många medarbetare. Trots det så saknar vi fortfarande en del för att kunna möta det behov som vi ser.

Hur många medarbetare saknar ni? Kommer allt att kunna flyta på någorlunda smidigt eller får besökarna räkna med till exempel längre köer till kassan?  

Annons

Jag skulle säga att vi saknar cirka 30 till 50 medarbetare i dagsläget.  Vad det gäller kassaköer så kommer det inte bli något större problem än i vanliga fall, då det regleras lika mycket av hur många vi släpper in. Eftersom vi kommer att vara försiktiga och öka insläppet succesivt så ser jag inte det som en stor utmaning, avslutar Patrik Levin.

Annons