Jula kan vinna det åtråvärda logistikpriset – ”hög kvalitet”

E-handeln levererar igen.

Ehandel Network: Ett medlemskap för dig som arbetar i e-handelsbranschen. Läs mer här.

Vem är bäst i Sverige på logistik? Nu har Postnord i alla fall nominerat fyra finalister till Postnord Logistics Award, som delas ut för nittonde året i rad. Det är Command Center, Elanders Group, Husqvarna och Jula Logistics som gör upp om segern.

De har valts ut av en namnkunnig jury med erfarenhet från industri, detaljhandel, e-handel och akademi. Priset ska lyfta och belöna både innovativa och effektiva logistiklösningar.

Annons

I år fick vi in drygt 40 nomineringar varav vi valde ut fyra finalbidrag som håller mycket hög kvalitet och som alla på olika sätt visar på logistikens stora betydelse för näringslivets och samhällets utveckling, säger Mats Abrahamsson, juryns ordförande och professor i logistik vid Linköpings universitet, i ett pressmeddelande.

Det är inte första gången som en e-handlare finns med bland finalisterna. Apotea kammade hem priset under 2017 och året efter var modejättarna Boozt och Zalando nominerade. 2019 fanns numer Footway-ägda Sportamore med i finalkvartetten. Och nu har alltså Jula möjligheten att kamma hem det åtråvärda priset med sin logistiksatsning.

Med entreprenörskap och innovativa logistiklösningar har ett snabbväxande multimodalt logistiknav för lagring, skeppning och omlastning av gods etablerats, finansierats och utvecklats av ett privatägt handelsföretag i nära samverkan med samhällets aktörer, lyder nomineringen.

Vem som vinner? Det avslöjas den 13 april.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!