Jula satsar hårt i grannlandet – öppnar fem nya varuhus

"Har en tuff expansionsplan".

Det är inte alla som bromsar i bistra tider. Hemmafixarkedjan Jula trycker gasen i botten och öppnar inte mindre än fem nya varuhus i Finland.

Vi ser en stor potential i den finska marknaden och trots den rådande konjunkturen finns det inga planer på att dra ned på expansionstakten, säger Julas ägare, Karl-Johan Blank, i en kommentar.

Annons

Redan imorgon, torsdag, är det premiär för det första av dem, Jula Hyvinkää. Ett varuhus som kommer att mäta inte mindre än 2 700 kvadratmeter och innehålla runt 15 000 artiklar.

Det känns fantastiskt kul att äntligen få öppna i Hyvinkää, och att välkomna alla kunder till ett stort, fint och välfyllt varuhus. Vi vet att många finländare älskar att fixa saker hemma, och jag hoppas att ett besök hos oss eller på vår hemsida kommer att inspirera dem, säger Jaakko Soini, landschef Jula Finland.

Utöver hemmamarknaden i Sverige är kedjan närvarande även i Polen, Österrike, Norge och så alltså Finland, som man nu lägger extra krut på då efterfrågan sett lovande ut.

Vi har en tuff expansionsplan i Finland trots utmanande tider för detaljhandeln. Vi tar de tillfällen i akt som ges för bra handelslägen och i familjens långsiktiga agerande expanderar vi snabbt till våra finska kunder, som vi nått på ett väldigt fint sätt. Vårt koncept och vårt prisvärda sortiment är mycket omtyckt vilket gör det möjligt. Det växande finska Jula-teamet, med Jaakko i spetsen, gör en fantastisk insats för att lyckas med detta, säger Karl-Johan Blank.

Annons