Julas VD lämnar efter tio år – ”en stor del av mitt liv”

Hyllas efter beskedet.

Efter 19 år i Julas tjänst, varav tio som vd, lämnar nu Joachim Frykberg sina uppdrag i Jula Holding och Jula AB. Det meddelar koncernen i dag.

Att lämna Jula är givetvis inte ett lätt beslut, men jag känner att det är ett bra tillfälle att sluta nu. Jula har varit en stor del av mitt liv under många år. Det har varit en fantastisk resa och jag är stolt över allt som vi har åstadkommit på Jula, säger Joachim Frykberg.

Annons

Han tackar både Julas ägare och koncernchef, Karl-Johan Blank och alla medarbetare han arbetat med genom åren. Men han får även själv motta hyllningar.

Joachim har jobbat i verksamheten i 19 år och varit en av nyckelpersonerna i utvecklingen av det som är dagens Jula. Vi har arbetat nära varandra och det har varit många roliga år. Jula är ett företag i ständig utveckling och tillväxt och det finns alltid nya möjligheter och spännande projekt. Samtidigt har vi förståelse för att Joachim efter 19 år på Jula vill prova nya utmaningar. Jag önskar honom stort lycka till, säger Karl-Johan Blank.

"Har redan startat"

Bolaget söker nu efter en ersättare och Joachim Frykberg kommer att kvarstå som vd under en övergångsperiod.

Rekrytering av en ny vd för Jula Holding och för Jula AB har redan startat. Jula och Jula Holding är fantastiska varumärken med starka organisationer som genomsyras av Julaandan med många medarbetare som är engagerade och tar ett stort ansvar. Jag hyser stor tillförsikt till att den process som vi nu är inne i kommer att ge ett bra och snabbt resultat, säger Peder Larsson, styrelseordförande.

Annons