Julen slog verkligen alla rekord

Företaget DIBS, som levererar betallösningar, har gått igenom statistiken för julhandeln 2010 och det ser mycket bra ut. Vi har innan baserat på paketflöden, ehandlares berättelser och undersökningar dragit slutsatsen att julen slagit alla rekord. Nu är det dock svart på vitt när DIBS analyserat betalningarna.

I Norden ökade antalet ehandelstransaktioner med 26%. Värdet på dessa transaktioner ökade även med 16%. Detta jämfört med julhandeln 2009. Eric Wallin som är VD på DIBS har detta att säga om ökningen:

Annons

– Julhandeln på nätet nådde en ny rekordnivå 2010. Konsumenterna uppskattar att handla julklappar på nätet för att förenkla, spara tid, jämföra varor, bättre priser och för att det kan göras oberoende av öppettider. Konsumenter tar med sig sitt beteende från traditionella butiker och snabbast ökar de mindre köpen.

Statistiken baseras på över 13.000 nätbutiker där DIBS hanterar betalningarna. DIBS meddelar även att ehandlarna kan vänta sig fortsatt goda tider enligt deras undersökning. Speciellt positivt ser det ut för Sverige där 91% av konsumenterna planerar att behålla eller öka sin konsumption på nätet.

Källa

Annons