Julhandeln – Ett nytt genombrott för E-handeln

NetOnNet meddelade igår att de under julhandeln i december slog flertalet rekord. De ska ha satt rekord i antal besökare på sin sida, antal besökare i deras lagershopar och i total försäljning.

Besökarantalet på hemsidan ska ha ökat med 28 procent, mot föregående år, och hamnat på nästan 4 miljoner för december. Bara under Juldagen ska de ha sett en kvarts miljon besökare i sin nätbutik.

Annons

- Under 2011 har rapporter från detaljhandeln indikerat att besök i fysiska butiker minskar. Därför är det extra kul när vårt koncept lockar över tio procent fler besökare till våra Lagershopar, säger Jonas Järrenfors, marknadschef på NetOnNet. Den otroliga ökningen av Internetbesökare kan bara beskrivas som succé och betyder i princip ett nytt genombrott för e-handeln.

Det är mycket diskussioner kring multikanal just nu och lagershopar verkar alltså fungera tillsammans med e-handel. NetOnNet rapporterar 400 000 besök i deras lagershopar i december. Deras tillväxt under samma månad skall ha hamnat på plus 35 procent mot i fjol, något de är mycket nöjda med:

- Det är mycket glädjande att våra ansträngningar efter det tuffa hemelektronikåret 2010 har visat resultat. Vår senaste halvårsrapport visade en kraftfull tillväxt för NetOnNet och vi är mycket stolta över att den positiva trenden höll i sig även under den viktiga decemberperioden, säger Jonas Järrenfors.

Ett stort grattis till NetOnNet som agerar i en starkt konkurrenssatt bransch där företag stupar av prispressen. E-handeln ser ut att vara den viktiga ingrediensen i NetOnNets framgångar under julhandeln.

Källa: press

Annons