Juni var sommarens hetaste E-handelsmånad

I år har det varit en bra sommar på många håll i landet, och inte bara vädermässigt. Även den svenska e-handeln ska ha gått varm enligt Visa Europe. Under sommarens tre månader nätshoppade svenskarna för 8,4 miljarder kronor med Visakort.

Nya siffror från Visa visar att svenskarna spenderade 8,4 miljarder kronor och gjorde 16 miljoner onlineköp med Visakort i juni, juli och första hälften av augusti. Juli månad var enligt väderleksrapporter den hetaste sommarmånaden, men juni ska ha varit den hetaste månaden när det gäller svenskarnas nätshopping.

– Överlag brukar sommaren vara en mindre aktiv period för e-handel. Däremot är det inte en ovanlig syn att se svenskar ta med sig sina smartphones och surfplattor till stranden. Nätshopping på stranden är väldigt bekvämt – du får mer tid på stranden och slipper spendera tid i butiker inne i stan, säger Christina Lind, Sverigechef på Visa Europe.

Annons

Resor och nöje

Juni var som sagt generellt sett e-handelns hetaste månad då svenskarna spenderade 3,6 miljarder kronor, och i genomsnitt gjorde 157 kortköp per minut. Sommarens e-handel i Sverige nådde sin kulmen den 25:e juni med ett genomsnitt på 206 kortköp per minut.

Den genomsnittliga siffran för antal kortköp per minut under sommaren var 149. Resor, nöje och gör-det-själv-butiker var sommarens stora vinnare men även kläder samt mat och dryck kom högt upp på listan.Källa: Press

Annons