Just Eat tar sikte på börsen och tror på nya uppköp

Matbeställningstjänsternas veteran, Just Eat, förbereder sig inför en börsnotering. I samband med börsintroduktionen hoppas man på att dra in 100 miljoner pund och förväntas nå en värdering runt 700 till 900 miljoner pund.

Just Eat, som grundades i Danmark redan 2001, men har sitt huvudkontor i London, finns idag i 13 länder. De största marknaderna är Storbritannien, Danmark, Frankrike, Kanada, Irland samt Spanien.

Under 2013 omsatte företaget 96,8 miljoner pund och kunde visa upp ett rörelseresultat på 14,1 miljoner pund (EBITDA). En ökning med 62 respektive 518 procent jämfört med 2012.

Annons

Nu hoppas Just Eat på att expandera ytterligare och ett steg i den satsningen är en börsnotering. I samband med börsintroduktionen hoppas man på att dra in 100 miljoner pund. Pengar som bland annat kommer att användas för att utveckla sin tjänst på mindre mogna marknader, men också för att ta sig in på nya.

En matig marknad

Just Eat köpte nyligen upp konkurrenten Meal2Go och sedan 2011 har man även köpt upp spanska SinDelantal, brittiska Urbanbite och kanadensiska GrubCanada. Enligt företagets vd, David Buttress, är troligen ytterligare förvärv att vänta.

Just Eat är en av jättarna på marknaden men verkar välja en annan väg än Tyska Delivery Hero som istället satsar på att växa organiskt och just nu inte har några planer på en börsnotering. Förutom det tampas man även med Rockets FoodPanda som slukar miljoner i riskkapital med jämna mellanrum.

Källa: TechCrunch

Annons