Jysk bjuder på vinsten – anställda får 88 000 kronor var i bonus

"De står bakom våra framgångar".

Att möbel- och heminredningsföretaget Jysk gillar att belöna sina anställda för koncernens framgångar har vi förstått sedan en tid tillbaka. Så sent som i fjol delade bolaget med sig av 20 miljoner kronor till all sin butikspersonal, och i år gör man samma sak. Skillnaden är bara att potten har nära fördubblats, till 39 miljoner kronor.

LÄS ÄVEN: Jysk ger bort 20 miljoner kronor

Annons

Det generösa draget kommer från att företaget gjorde "ett strålande resultat förra räkenskapsåret" och detta är Jysk sätt att belöna sina 1 100 butikssäljare.

Det känns underbart att kunna ge tillbaka till dem som står bakom våra framgångar, säger Johan Sjödin, vd för Jysk Sverige, i ett pressmeddelande.

Bonusarna är individuella och knutna till hur det gått för den butik som medarbetarna arbetar vid. Ju bättre det går för respektive butik, desto högre bonus genererar det till medarbetarna.

Det senaste räkenskapsåret blev, som tidigare rapporterat, Jysks nya rekordår. Koncernens omsättning landade på 42 miljarder kronor.

LÄS ÄVEN: Jysk slår rekord – omsatte 42 miljarder kronor

Går det bra för Jysk ska det också gå bra för medarbetarna. Jag ser bonusen som ett kvitto på att det vi gör är rätt, fortsätter Johan Sjödin.

De tio mest framgångsrika butikerna får dela på 3,7 miljoner kronor i bonus, vilket innebär individuella årsbonusar på upp till 88 000 kronor per anställd.

Här är de tio Jysk-butikerna som det gick bäst för, och så här mycket bonus får de anställda i snitt:

Annons

Stockholm, Bromma:
88 048 kronor/anställd

Gävle, Hemlingby:
63 580 kronor/anställd

Trollhättan:
57 879 kronor/anställd

Lund:
55 050 kronor/anställd

Göteborg, Frölunda:
54 530 kronor/anställd

Skellefteå:
53 703 kronor/anställd

Stockholm, Västberga:
51 210 kronor/anställd

Malmö, Mobilia:
40 154 kronor/anställd

Stockholm, Kungens kurva:
36 863 kronor/anställd

Helsingborg, Väla:
36 024 kronor/anställd

Annons