Kända e-handelsprofiler går in i klädstartup: ”Tror starkt på idén”

"Businesskläder lika sköna som träningskläder".

Maria Seraki är grundare av det nya klädmärket MWH som satsar på sköna och funktionella business-kläder. Efter en morgonrutin där hon spelade basket med sonen, innan skolan, så föddes idén om att kunna kombinera business-looken med träningskläder. Att spela basket i kostym var av naturliga skäl lite jobbigt.

En dag blev jag så trött på hela situationen att jag tog på mig en skön tracksuit till jobbet. Den dagen föddes idén om businesskläder lika sköna som träningskläder. Jag tänkte att jag kanske kunde få ett mer harmoniskt liv med kläder som jag kunde röra mig fritt i, även på arbetstid, berättar Maria Seraki.

Annons

Sagt och gjort, där föddes MWH of Sweden och den första kollektionen lanserades i augusti förra året. Företaget säljer sina kläder via egen e-handel, på mwhwear.com, och hos MQ Market.

Enligt företaget har man bevisat att konceptet fungerar och nu ska man ta in investerare för att skala upp verksamheten. Och det är välkända namn som kliver in i MWH, nämligen Pelle Gustafsson, en av grundarna till Outnorth, och paidsocial-experten Jonas Carlström. Även Mikael Karlsson, vd på Sigma Technology Embedded Group, är med och investerar.

Jag tror starkt på idén och bolaget befinner sig i ett spännande skede just nu, där jag känner att jag har en hel del att tillföra. Dessutom har ägarna, med Maria i spetsen, ett härligt driv, en genuin story och ett äkta engagemang för både produkter och kunder, säger Pelle Gustafsson i en kommentar.

"Träningskläder dygnet runt"

Under lanseringen av den första kollektionen har bolaget sålt för 1,9 miljoner kronor.

Jag gillade konceptet direkt eftersom det är så enkelt att förstå fördelen med "businesskläder lika sköna som träningskläder". Jag hör ofta många som säger att de skulle kunna gå med träningskläder dygnet runt om de hade kunnat. När min sambo sedan fick prova en MWH kostym och älskade den, då visste jag att det fanns något bra att bygga på, säger Jonas Carlström.

Nu är planen att skala upp bolaget rejält, meddelar Maria Seraki.

Jag och teamet är oerhört stolta över att Pelle, Mikael och Jonas vill ansluta till MWH of Sweden i den här fasen. Med deras kompetens och stora erfarenhet inom branschen och hur man bygger framgångsrika bolag, kommer vi kunna ta MWH från start-up till scale-up, säger Maria Seraki.

Annons
Annons