Kända svenska designar skräddarsytt åt Tailor Store

Tailor Store inleder designsamarbete med kända svenskar för att lyfta fram skräddarsydda kläder. Först ut är den kvinnliga konstnären, programledaren och bloggaren Carolina Gynning som designat en kollektion med businesskjortor för kvinnor.

Carolina Gynning blev allmänt känd när hon 2004 var med och även vann dokusåpan Big Brother. Förutom det har hon gjort sig känd som modell, bloggare, programledare och på senare år som konstnär.

Nu ska hon även prova på jobbet som kläddesigner. Hon är nämligen först ut i Tailor Stores nya satsning där kända svenskar ska designa skräddarsydda kläder åt e-handlaren.

Annons

– Genom våra designsamarbeten vill vi att ännu fler ska få upp ögonen för skräddarsydda kläder. Det är på tiden att svenskarna får perfekt passform. I den första kollektionen är det businesskjortor för kvinnor som ligger i fokus. Vi tyckte att den klädgenren behövde en injektion av kreativitet, vilket vi känner att vi lyckats med, säger Jan Höjman.

Skräddarsys efter kunden

Vilka de övriga kända svenskarna är vill man inte avslöja ännu, inte heller om det kommer att designas andra plagg än just skjortor.

Klart är i alla fall att skjortorna från det första designsamarbetet skräddarsys efter kundens egna mått. Något som gör att alla, oavsett kroppsbyggnad, ska kunna kunna använda plaggen och få en perfekt passform.

– Inspirationen till den nya damkollektionen har varit att skjortorna ska gå att använda både till vardags och fest, vilket märks genom diskreta detaljer och mönster. Det höjer designen och gör att damskjortorna fungerar på både affärslunchen och middagen på kvällen, säger Jan Höjman.

 

Källa: Press

Annons
Annons