Kappahl hyvlar anställda – minst 60 drabbas

"Att branschen förändras har vi sett länge".

Den minskande andelen butiksbesök har fått Kappahl att ställa om. Nu drar modekedjan ned på arbetstimmar i ungefär hälften av sina 180 butiker, rapporterar Handelsnytt. Totalt ska minst 60 anställda drabbas. Enligt uppgifter ska flera medarbetare vara mycket besvikna, då de kommer att förlora tusenlappar varje månad.

Att branschen och kundernas köpmönster förändras har vi sett länge. Att vi behöver anpassa oss till det kommer inte som en överraskning. Effekterna av pandemin har påskyndat genomförandet, men det är inte på grund av pandemins effekter vi behöver göra långsiktiga förändringar, säger Anna Andihn, HR-direktör på Kappahl, till tidningen.

Annons

Värst drabbad blir butiken i köpcentrumet i Marieberg, Örebro. Där blir 13 personer av med värdefulla arbetstimmar.

Det handlar om fem timmar för någon, två för någon annan, ännu mer för en tredje. Man har tagit bort timmarna precis som man velat, säger Rickard Persson, ombudsman på Handels i Örebro.

Kappahl, som också använder sig av permitteringar, säger att detta inte handlar om kortsiktiga åtgärder. Istället ska det vara en del av en större omställning.

Korttidsarbetet är en värdefull och stödjande åtgärd för oss som möjliggör att vi klarar oss genom den tuffa period som pandemin innebär. Det är dock en tillfällig åtgärd som ska användas under en begränsad tid, säger Anna Andihn

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!