Kassalagen ser ut att sprida sig – Klarna lanserar ”betala nu”

"Full kontroll över sina betalningar".

Det är inte bara i Sverige som regeringen är oroliga över skuldsättningen i samhället, nu kikar även finansministeriet i Storbritannien på att styra över e-handelskassorna. I Sverige har vi, som ingen kunnat missa, fått ta del av den kritiserade “kassalagen” som i princip förbjuder att kreditbetalning visas först i e-handelskassan, såvida det finns andra alternativ.

Enligt BBC så kikar nu finansministeriet i Storbritannien på att reglera de olika BNPL-alternativ (köp nu, betala sen) som dykt upp på marknaden, där Klarna återigen är i skottlinjen.

Annons

Klarna går nu händelserna i förväg och har helt enkelt lanserat alternativet “betala nu” i landet.

De förändringar som vi tillkännager idag innebär att konsumenterna har full kontroll över sina betalningar oavsett om de betalar nu eller betalar senare, säger Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski i ett pressutskick.

Alternativet att betala direkt har tydligen inte erbjudits tidigare*, trots att betalbolaget har det på flera andra marknader.

Vi är övertygade om att människor oftast borde betala med de pengar de har, men det finns vissa tillfällen då kredit är meningsfull. I dessa fall erbjuder våra BNPL-produkter en hållbar och kostnadsfri kreditform - och ett välbehövligt alternativ till dyra kreditkort, säger Sebastian Siemiatkowski.

Enligt BBC har Klarna 15 miljoner kunder i Storbritannien - och ska vara den största aktören inom BNPL. Konkurrenter som pekas ut på den brittiska marknaden är Clearpay, LayBuy och Paypal.

Uppdatering:
*Enligt uppgifter till redaktionen så gäller detta inte Klarna Checkout, som även tidigare haft kortbetalning i landet. Utan detta gäller de som använder Klarnas betallösning men inte den fullständiga kassan (Klarna Payments).

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!