Kavall fyller på kassan igen – musikproducent går in med pengar

"En självklar ledare inom ett väldigt konkurrensutsatt segment".

Darkstore-uppstickaren Kavall tog nyligen in 155 miljoner kronor från en rad tunga investerare. Och nu är det dags igen. Nu plockar bolaget in ytterligare 22 miljoner kronor.

Den här gången från Andreas Grape och musikproducenten Ash Pournouri, och deras investmentbolag och startup-nätverk Nordic Angeles. Men också från Bring Ventures, som är en del av Bring och Posten Norge-koncernen.

Annons

Vi är väldigt glada att få med Nordic Angels och Bring Ventures på vår resa. Båda parter har gedigen erfarenhet och kan på olika sätt bidra till vår verksamhet och fortsatta expansion, kommenterar John Tengberg, vd och medgrundare av Kavall, i ett pressmeddelande.

Andreas Grape beskriver Kavall som ett perfekt komplement till deras portfölj.

Vi har följt Kavall sedan de startade. Anledningen till varför vi går in nu är att Kavall blivit en självklar ledare inom ett väldigt konkurrensutsatt segment, har bevisat sin affärsmodell och står inför en riktig expansion för att säkerställa sin position på marknaden. I de transaktioner vi genomför väljer vi att aktivera relevanta personer i Nordens affärsängelnätverk för att hjälpa bolagen framöver.

Skapar synergier

Bring Ventures säger sig imponeras av Kavalls utveckling så här långt.

På kort tid har de byggt struktur, team och kundbas. Vi är glada över att vara en del av resan framåt. Det är en spännande tid i logistik- och leveransområdet och vi tror att vi tillsammans kan skapa synergier och stötta Kavall i deras kontinuerliga tillväxt- och expansionsplaner, kommenterar Caroline Lumpp, SVP Ventures & M&A på Bring Ventures.

Kavall ska använda pengarna till expansion och nya tjänster. Bolagets första darkstore etablerades förra året i Vasastan i Stockholm. Sedan dess finns man i flera svenska städer – men också i  Finland och Norge.

Annons