Kedjan öppnar ny butik: ”Ser fram emot att etablera oss”

Slår sig ned i köpcentret.

De har redan 120 butiker och e-handel i Norden, men mycket vill ha mer. Därför öppnar klock- och smyckeskedjan Ur & penn ännu en butik i mitten av juni. Den här gången flyttar man in i köpcentret Kvarteret Giraffen i Kalmar.

Vi tror på Kvarteret Giraffen som en naturlig mötesplats för både Kalmarborna, turisterna och besökare från intilliggande kommuner. Kvarteret är en självklar destination för shopping och upplevelser, något som passar vårt koncept alldeles utmärkt. Vi ser fram emot att etablera oss hos denna starka aktör och tiden är helt rätt för att dubbeletablera oss i Kalmar och rimmar med den resa vi gör inom Ur & penn säger Arina Lysenko, Establishment Manager på Ur & Penn, i en kommentar.

Annons

Kedjan har anor som sträcker hela vägen tillbaka till 1943 då bolaget grundades av Erling Persson. Under 2002 köptes det upp av Ayad Al Saffar, som nu även äger både Åhléns, Designtorget och nyligen förvärvade Casa.

Det är så roligt att Ur & penn väljer att etablera sig i vårt Kvarter. De tar över före detta Teknikmagasinets lokal, som är perfekt i storlek för deras koncept, säger Martina Adolfsson Nyström, centrumchef på Kvarteret Giraffen.

Ur & penn omsatte 422,5 miljoner kronor under sitt senast registrerade verksamhetsår, som avslutades i april 2023. Man gjorde då även en vinst på 38,8 miljoner.

Annons