Kedjan täcker staden i paraplyer: ”Vill väcka Stockholm till liv”

"Fler måste gå ihop för att göra skillnad.

Har du alltid drömt om att handla under en himmel av färgglada paraplyer? Då har du snart din stora chans. För med start nu på fredag tar Indiska konstprojektet "The Umbrella Project" till Sverige. Papaplyhimlen kommer då att pryta Drottninggatan i Stockholm.

Indiskas uppgift är att inspirera människor i vardagen. Vanligtvis gör vi det genom att våra kunder hittar en produkt hos oss som kan liva upp deras hem eller outfit, men nu vill vi inspirera en hel stad ur ett större perspektiv och väcka Stockholm till liv igen efter en tuff tid, säger Karin Lindahl, vd på Indiska, i ett uttalande.

Annons

Och kanske kommer konstinstallationen ytterst väl till pass nu när vi går hösten till mötes. Invigningen sker, förstås, i Indiskas butik på Drottninggatan. Installationen har möjliggjorts genom samarbete med flera aktörer inom Stockholms Stad, som Visit Stockholm, City i samverkan och fastighetshägare.

Vi tror att flera aktörer måste gå ihop för att göra skillnad. Att vi skapar levande städer är viktigt inte bara för enskilda företagare utan även för samhället i stort då det bidrar till turism, jobbtillfällen och inte minst välmående hos medborgarna. I det här fallet är det verkligen en gemensam kraftsamling från flera olika aktörer som har bidragit till att få utställningen på plats, säger Karin Lindahl.

Annons