Kedjans mardrömsbesked – säger upp 4000 anställda

Ställer om till e-handel.

Den brittiska läkemedelskedjan Boots tvingas till drastiska åtgärder efter att kundbesöken rasat i samband med restriktionerna under pandemin. Nu ska 4000 anställningar, motsvarande 7 procent av personalstyrkan, sägas upp. Det rapporterar The Guardian.

Vi förstår att det är ett tufft besked för alla de fantastiska människor som är hjärtat i vårt företag och vi kommer gör allt vi kan för att erbjuda vårt fulla stöd, säger Sebastian James, vd på Boots UK, enligt tidningen.

Annons

Totalt kommer minst 48 optikbutiker att läggas ned. Dessutom försvinner en rad tjänster på huvudkontoret. Koncernens försäljning uppges ha fallit med totalt 72 procent, detta trots att man haft tillåtelse att hålla öppet under krisen. Men då allt fler jobbade hemma så stängdes ändå 100 större butiker igen på till exempel tågstationer och flygplatser.

Nu kommer bolaget istället att satsa på sin e-handel, där försäljningen ökat med 78 procent den senaste tiden.

Det här är avgörande åtgärder för att påskynda vår transformation för att Boots ska kunna fortsätta att vara en viktig del av Storbritanniens sjukvårdssystem. Men också för att säkerställa en långsiktig och lönsam tillväxt. Nu bygger vi ett starkare, modernare Boots för våra kunder, patienter och kollegor, säger Sebastian James.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!