Kicks flyttar om: “Synergierna mellan kanalerna ännu starkare”

"Viktigt att snabbt kunna anpassa sig".

Skönhetskedjan Kicks rapporterar idag att man kommer att omlokalisera fyra stycken av sina fysiska butiker. Man talar samtidigt varmt om e-handeln i kombination med de fysiska butikerna.

Vi fortsätter att investera i vår marknadsposition där utvecklingen av vårt butiksnät utgör en central del, då vi tydligt ser styrkan och värdet av att ha både butiker och e-handel. Vi ser att samspelet mellan kanalerna bara blir starkare, varför vi också fortsätter att utveckla vårt omnikanals-erbjudande, säger Freddy Sobin, vd på KICKS.

Annons

Fyra butiker ska nu flyttas och det handlar om tre stycken i Stockholmsregionen och en i Kiruna.

För att skapa en lönsam verksamhet är det dessutom viktigt att snabbt kunna anpassa sig efter kundernas skiftande beteende och behov. Det är därför vi löpande justerar och optimerar vårt butiksnät, och det betyder såväl nya butiksetableringar som relokeringar, säger Freddy Sobin.

Kicks butik på Fleminggatan kommer att omlokaliseras till Västermalmsgallerian. Den andra butiken ligger i Täby Centrum där man nu flyttar till en större lokal med bättre läge. Samma sak händer i Haninge Centrum. I Kiruna öppnar man en butik i nya Kiruna centrum.

Butikerna ska vara utformade enligt Kicks nya koncept. Kunderna kan själva scanna och betala varor med Kicks Self-checkout och via tjänsten Click Express kan man hämta sina varor man beställt via e-handeln inom fyra timmar.

Annons