Kicks öppnar nytt: “Tror starkt på både fysiskt och digitalt”

"Tvekar inte att stänga butiker".

Kicks meddelar idag att man fortsätter att satsa på sitt fysisk butiksnät. Trots en rekordstark tillväxt online på 63 procent, under 2020, så satsar man nu vidare på de fysiska butikerna.

Kicks fortsätter att investera i sitt butiksnät och vi tror fortsatt på styrkan i att möta kunden såväl fysisk som digitalt. Vi ser att samspelet och synergierna mellan kanalerna har stärkts under pandemin och vi fortsätter därför att etablera nya butiker, säger Kicks vd Freddy Sobin i ett pressutskick, och tillägger:

Annons

Vi relokerar även butiker efter behov och vi tvekar inte att stänga butiker när förutsättningarna för en lönsam verksamhet saknas. Vi söker därför främst efter samarbeten med fastighetsägare som ser nyttan av handel och oss som bolag.

Den nya butiken kommer att ta plats på Kungsgatan i centrala Göteborg och komplettera därmed det redan befintliga butiksnätet i staden. Butiken kommer att vara på totalt 200 kvadratmeter och den öppnar den 26 maj.

Här kommer kunderna, i en inspirerande miljö, att mötas av ett attraktivt sortiment i form av både klassiska prestigemärken, Kicks egna varumärken och nischmärken som IT Cosmetics och Exuviance tillsammans med kunniga skönhetsexperter för en personlig service och vägledning. Här finns även plats för skönhetsbehandlingar inom både makeup och hudvård, meddelar företaget.

Butiken på Kungsgatan ska vara företagets andra nyetablerade butik i år, efter att man i april slog upp en butik i Galleria Västerport i Nyköping.

Annons