Search
Close this search box.
ANNONS

Kicks tog hem E-handeln under Retail Awards 2013

Kicks tog hem E-handeln under Retail Awards 2013
Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se

Dela artikeln:

I gรฅr var det dags fรถr prisutdelningen nรคr Retail Awards 2013 gick av stapeln. Under kvรคllen korades vinnarna i 12 olika kategorier dรคr ร…rets Komet blev matkassefรถretaget Linas Matkasse. Butikskedjan Kicks, som var nominerade i tvรฅ kategorier, fick priset i ร…rets e-handel.

ANNONS

Under mรฅndagskvรคllen hรถlls Retail Awards 2013 som arrangeras av Svensk Handel och tidningen Dagens Handel. Sammanlagt delades det ut priser i 12 olika kategorier och tvรฅ av dem var lite mer intressanta รคn รถvriga, ร…rets e-handlare och ร…rets komet.

Priset i den sistnรคmnda kategorin togs hem av det snabbvรคxande matkassefรถretaget Linas Matkasse med motiveringen:

โ€œVinnaren i ร…rets komet har satt igรฅng ett teknikskifte i en synnerligen trรถgrรถrlig bransch och bevisat att den affรคrsidรฉ som jรคttarna i branschen lรคnge har tvivlat pรฅ, faktiskt fungerar. Med outrรถttlig energi och mรฅlmedvetenhet har dessa entreprenรถrer framgรฅngsrikt satsat pรฅ att bรฅde lรถsa vardagspusslet och att frรคmja hรคlsosamma matvanor. Fรถretaget uppvisar en enastรฅende tillvรคxt och lรฅter inte Sveriges grรคnser stรฅ i vรคgen fรถr vidare expansion.โ€

Kicks tar hem ร…rets e-handel

I kategorin ร…rets e-handel tog Kicks.se hem segern i kamp med Byggmax och Sailracing.se. Skรถnhetskedjan var ganska sena med att ta steget ut pรฅ nรคtet men sedan dess har man bland annat satsat pรฅ en mobil handel, och tidigare i รฅr kompletterade man รคven sin webbshop med Apptus smarta sรคljare.

Nรฅgot som tydligen gett resultat och sรฅ hรคr lyder juryns motivering:

โ€œEn elegant, inspirerande och pedagogisk e-handel, som ger kunden lust att prova nya funktioner. Bredd och mรฅngsidighet i sortimentet och ett smart anvรคndande av sociala medier ger kunden en kรคnsla av intressegemenskap och tillhรถrighet. Tydliga kรถpevillkor och en lรคttanvรคnd kassafunktion gรถr det lรคtt att handla. Pรฅ ett intelligent sรคtt driver sajten kunden till fysisk butik. Kunden upplever fysisk butik och e-handel som en enda kanal.โ€

Kรคlla: Dagens Handel (1, 2)
ย 
Kicks tar emot priset fรถr ร…rets e-handel:

(Foto: Kalle Assbring)
ย 
Linas Matkasse tar emot priset fรถr ร…rets komet:

(Foto: Kalle Assbring)

Dela artikeln: