Kicks tog hem E-handeln under Retail Awards 2013

I går var det dags för prisutdelningen när Retail Awards 2013 gick av stapeln. Under kvällen korades vinnarna i 12 olika kategorier där Årets Komet blev matkasseföretaget Linas Matkasse. Butikskedjan Kicks, som var nominerade i två kategorier, fick priset i Årets e-handel.

Under måndagskvällen hölls Retail Awards 2013 som arrangeras av Svensk Handel och tidningen Dagens Handel. Sammanlagt delades det ut priser i 12 olika kategorier och två av dem var lite mer intressanta än övriga, Årets e-handlare och Årets komet.

Priset i den sistnämnda kategorin togs hem av det snabbväxande matkasseföretaget Linas Matkasse med motiveringen:

Annons

“Vinnaren i Årets komet har satt igång ett teknikskifte i en synnerligen trögrörlig bransch och bevisat att den affärsidé som jättarna i branschen länge har tvivlat på, faktiskt fungerar. Med outröttlig energi och målmedvetenhet har dessa entreprenörer framgångsrikt satsat på att både lösa vardagspusslet och att främja hälsosamma matvanor. Företaget uppvisar en enastående tillväxt och låter inte Sveriges gränser stå i vägen för vidare expansion.”

Kicks tar hem Årets e-handel

I kategorin Årets e-handel tog Kicks.se hem segern i kamp med Byggmax och Sailracing.se. Skönhetskedjan var ganska sena med att ta steget ut på nätet men sedan dess har man bland annat satsat på en mobil handel, och tidigare i år kompletterade man även sin webbshop med Apptus smarta säljare.

Något som tydligen gett resultat och så här lyder juryns motivering:

“En elegant, inspirerande och pedagogisk e-handel, som ger kunden lust att prova nya funktioner. Bredd och mångsidighet i sortimentet och ett smart användande av sociala medier ger kunden en känsla av intressegemenskap och tillhörighet. Tydliga köpevillkor och en lättanvänd kassafunktion gör det lätt att handla. På ett intelligent sätt driver sajten kunden till fysisk butik. Kunden upplever fysisk butik och e-handel som en enda kanal.”

Källa: Dagens Handel (1, 2)
 
Kicks tar emot priset för Årets e-handel:

(Foto: Kalle Assbring)
 
Linas Matkasse tar emot priset för Årets komet:

(Foto: Kalle Assbring)

Annons