Kicks VD lämnar – drar till XXL Group: ”Inte utan visst vemod”

"Konceptet är unikt".

Efter fyra år på posten tackar Kicks vd, Freddy Sobin, för sig. Detta kort efter beskedet att Kicks bakas ihop med Skincity och bildar Kicks Group. Nu ska han ta sig an rollen som koncernchef hos XXL Group istället.

Det är inte utan visst vemod som jag lämnar Kicks Group, men jag vill tacka styrelsen och Axel Johnson för förtroendet att få leda Kicks transformation till att bli en sann modern omnikanalsaktör och samtidigt stärka bolagets ledande position i marknaden. Min fasta övertygelse är formeringen av Kicks Group ytterligare kommer stärka oss och säkra fortsatt framgång, säger Freddy Sobin i ett uttalande.

Annons

Han sitter sedan tidigare även i styrelsen i Svensk Handel, Salling Group, Svensk Näringsliv och är ordförande för Bubbleroom. Han tillträder det nya jobbet senast i maj 2023.

XXL-konceptet är unikt och bolaget har byggt en stark marknadsposition i Norden under de senaste 20 åren. Hälsa och wellness är starka megatrender i vårt samhälle. Med mer än 90 fysiska butiker, och genom att vara den största sportåterförsäljaren online i Norden är XXL väl positionerat för att dra nytta av dessa trender. Med en så stark grund på plats finns stora möjligheter att ytterligare accelerera företaget framåt, säger Freddy Sobin.

Annons