Kicks vidtar åtgärder efter skadliga trenden: ”Mycket smärtsamt”

Men väljer bort åldersgräns.

Ännu en stor aktör vidtar åtgärder för att barn och unga inte ska köpa avancerad hudvård, som potentiellt kan skada deras hud. Den här gången är det Kicks, som inför åldersrekommendationer på både egna och andra varumärkens produkter.

Där kommer det framgå vilka produkter som kan vara skadliga för barns hud.

Annons

Vi tror inte att barn känner till riskerna med att använda de här produkterna. Att utveckla kroniska hudsjukdomar är något som kan vara mycket smärtsamt och påverkar hela livet, och det är vårt ansvar att se till att den informationen finns, säger Carola Lundell, vd på Kicks, i ett uttalande.

Man har även tagit fram riktlinjer och vidareutbildat sina skönhetsexperter i butik och kundtjänst.

Vi har utbildad personal i alla våra butiker och kundtjänst online som kan ge rätt rekommendationer och förklara nackdelarna med att använda för aktiv hudvård för tidigt. Det är vi som har kompetensen och kunskapen om vad en ung hud har för behov sett till ingredienser.

Kicks kommer dock inte att gå lika långt som Apotek Hjärtat, som valt att införa en åldersgräns på flera produkter. I alla fall inte initialt.

Vi kommer inte införa åldersgräns i nuläget då vi anser att det kommer vara svårt att efterleva, men det kan absolut bli aktuellt på sikt. Vi tror att om man tydligt kommunicerar riskerna med användningen, så kan vi minska både barnens vilja att använda hudvård för vuxna och öka föräldrarnas möjligheter att dra i handbromsen, säger Carola Lundell.

Annons