Kinesisk E-handelsjätte levererar till Sverige

360buy.com, Kinas största nätbutik och landets svar på Amazon har nu öppnat en internationell version av sin e-handel. Nu kan ytterligare 35 länder världen över ta del av butikens lågprissortiment, även Sverige.

I västvärldens är Amazon kungen inom e-handel, men i Kina sitter det en annan nätbutik på tronen, 360buy.com. En e-handel som specialiserar sig på lågprisprodukter med varumärken som troligtvis få hört talas om.

I fredags förra veckan öppnade man även upp för utländska köpare i 35 länder, däribland Sverige och vi svenskar får därmed tillgång till en engelsk version av sidan.

Annons

35 000 anställda

360buy ska ha startat sin verksamhet 1998 men riktat in sig på näthandel på allvar först 2004. Idag har man 35 000 anställda och man hävdade i våras att man hade uppemot 37 procent av konsumentmarknaden (B2C) på nätet i Kina.

I butikens väl tilltagna sortiment kan man hitta allt från axelbandslösa klänningar till fotbollar och klotgrillar till smartphones. Dock lyser välkända varumärken med sin frånvaro, och det är också därför priserna är betydligt lägre.

Bland annat kan man köpa en olåst Android telefon eller en bröllopsklänning för under 600 kronor. Hur pass bra kvalitén eller kundservicen är vågar vi inte uttala oss om.

Men enligt villkoren för leveranser till utlandet ska eventuella returer först godkännas av kundservice. Garantin verkar inte heller gälla för varor som skickas utanför det kinesiska fastlandet.

Källa: Politiken

Annons