Kinesisk logistikjätte ska ta över Europa med nya paketskåp

Går samman med DHL i ny jättesatsning.

Alibabas logistiknätverk Cainiao har stora planer för sin fortsatta expansion i Europa. Under de senaste åren har Cainiao utökat sin närvaro med en logistikhubb i Liège, Belgien, och under 2021 byggde man nya sorteringsanläggningar i Spanien, Tyskland och Italien.

Sedan tidigare har Cainiao ett nätverk av paketskåp i Spanien och Frankrike, och nu meddelar den kinesiska logistikjätten att man tillsammans med DHL kommer att göra en rejäl satsning på paketskåp även i Polen.

Annons

I samband med att vi utnyttjar den stora potential som finns i Europas e-handelsmarknad vill vi även bidra till ett hållbart logistikekosystem. Något vi kan göra genom att fördjupa vårt samarbete med lokala partners, säger William Xiong, Cainiaos strategichef och general manager för Europa och Sydostasien.

Investerar 60 miljoner euro

Till en början innebär samarbetet att de båda parterna kommer att slå samman sina befintliga nätverk av paketskåp i Polen. Tillsammans har de båda företagen totalt 1 200 paketskåp i landet och målet är att man ska bygga Polens största nätverk av paketskåp.

Dessutom kommer man tillsammans att investera 60 miljoner euro i den inledande fasen av partnerskapet. Pengar som bland annat ska gå till att installera ett stort antal nya och moderna paketskåp runt om i landet.

Polen är en av de snabbast växande e-handelsmarknaderna i Europa, som förväntas fördubblas till 2027, och upp till 40 procent av konsumenterna föredrar att få försändelser levererade till paketskåp, säger Pablo Ciano, vd för Dhl ecommerce solutions, och fortsätter.

Genom att gå samman med Cainiao kommer vi att stärka vår position och skapa ett omfattande nätverk av toppmoderna paketskåp. På så sätt kan vi ge våra kunder en ännu bättre service, utöver våra befintliga leveransmöjligheter.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!