Kinesiska e-handelsjätten sprutar ut paketskåp i EU – snart 50 000

"Ett steg för att minska koldioxidavtrycket".

Att Amazon gärna placerar ut paketskåp för leverans till slutkund är ingen nyhet. Men visste du att den kinesiska e-handlaren AliExpress har över 36 000 paketskåp i Europa? Och fler ska det bli.

AliExpress är Alibabas marknadsplats som riktar sig till internationella kunder och den ska vara stor i länder som Ryssland och Brasilien. Det är dock många paket som även flödar in i Europa och nu utökar AliExpress sin satsning på paketskåp inom EU.

Annons

Man har alltså redan över 36 000 skåp i Europa och dessa är främst utsatta i Frankrike, Spanien och Polen. Vilket gissningsvis också är bland de starkare marknaderna för AliExpress inom EU.

Satsningen drog tydligen igång så sent som i mars förra året.

För att främja en grönare shoppingupplevelse tar AliExpress ytterligare ett steg för att minska sitt koldioxidavtryck genom att utöka sitt nätverk av upphämtningsställen över hela Europa. Sedan tjänsten först lanserades i Warszawa i mars 2021 har den sedan dess expanderat till både Spanien och Frankrike och har blivit allt mer populär för sin bekvämlighet och miljövänlighet, meddelar AliExpress.

Planen är att nå 70 procent av invånarna i alla nyckelstäder i Europa. Alla skåp drivs dock inte i egen regi utan man ingår även lokala partnerskap för att utöka sitt nätverk.

Genom att installera nya egna skåp och ingå nya lokala partnerskap i Spanien, Frankrike och Polen, siktar företaget på att utöka sitt pickup-nätverk och nå totalt 43 000 platser i de tre länderna i slutet av 2022, skriver AliExpress.

Totalt inom Europa ska man ha 47 500 upphämtningsställen innan året är slut.

Annons