Kinesiska Jingdong lånar ut pengar till sina E-handlare

På nätet gäller det att ha sina lager välfyllda. Därför erbjuder nu det kinesiska e-handelsföretaget, Jingdong, säljare på JD.com att låna pengar för att växla upp sina verksamheter. Något som ska hjälpa både återförsäljare och Jingdong själva att växa ytterligare.

Inför förra årets julhandel kunde vi läsa om hur Amazon skickat ut ett låneerbjudande, kallat Amazon Lending, till en utvald skara återförsäljare. Nu väljer det kinesiska e-handelsföretaget Jingdong att göra något liknande.

Jingdong driver e-marknadsplatsen JD.com och fler än 10 000 av sajtens säljare kan nu ansöka om att låna pengar för att bunkra upp sina lager. Finansieringstjänsten kallas Jing Bao Bei och ska hjälpa både e-handlare och Jongdong att växa tillsammans. Välfyllda lager och snabba leveranser är ju som vi alla vet något nätkonsumenter älskar.

Annons

Väljer villkoren själv

Hela processen ska ske på nätet och enligt Jingdong själva ska det inte ta mycket mer än tre minuter. Om det stämmer eller ej återstår att se men man verkar inte ställa några högre krav för att låna ut pengarna.

Återförsäljare ska också själva kunna bestämma vilken typ av finansiering de är ute efter och hur snabbt de vill betala tillbaka pengarna. Den längsta återbetalningsperioden är dock 90 dagar.Källa: The Next Web

Annons