Kinesiska Taobao tar sin E-handel till nya höjder

E-handel med kläder är så 2012. Nu kan du köpa något lite mer spännande på nätet, som ett flygplan. I alla fall om du beger dig till den kinesiska e-handelssajten Taobao. Där finns det just nu sex stycken olika flygplan att buda på.

Kinesiska e-handelsjätten Alibaba har högtflygande planer för sin e-handel, det vet vi sedan innan. Nu har man till och med flygplan till försäljning på sin kinesiska e-marknadsplats Taobao. Totalt finns det för tillfället sex olika plan till salu som ska auktioneras ut enligt klassikt Ebay-manér.

För den intresserade finns det bland annat ett J160C-plan tillverkat av australiensiska Jabiru att buda på. Priset började på lite mindre än två svenska kronor omräknat till svensk valuta. Det steg dock ganska snabbt, och någon dag senare låg priset på strax över 1 miljon svenska kronor.

Annons

Låga utgångspriser gångbart

Det högsta utgångspriset startade dock något högre, runt 18 miljoner svenska kronor. Vad det rör sig om för plan vet vi inte riktigt men alla auktioner avslutas idag den 16 september, så dra inte benen efter dig om du har lite slantar som bränner hål i madrassen.

Låga utgångspriser verkar vara det som gäller om man vill sälja ett flygplan. Det australiensiska planet J160C är än så länge det enda som det budats på, 66 stycken bud totalt. Kanske inte så konstig eftersom det krävs en del för att få vara med i leken.

Bland annat en deposition på 53 000 kronor för varje plan man budar på. För det populära J160C räcker det dock med blygsamma 2 000 kronor.

 

Källa: TNW

Annons