Kinnevik är nu modesajten Zalandos största ägare

Kinnevik fortsätter att växa inom e-handel. Bolaget tillkännager att man förvärvat ytterligare 10 procent av aktierna i sko- och modesajten Zalando. I och med köpet är man nu shoppingsajtens största ägare med 35 procent av aktierna.

Kinnevik som under de senaste åren pumpat in en hel del i pengar i onlinesegmentet och tyska Rocket Internet köper nu ytterligare 10 procent av shoppingsajten Zalando för 2,6 miljarder kronor. Det gör Kinnevik till modesajtens största ägare med 35 procent av den tyska e-handelsjätten.

26 procent ägs direkt av familjen Stenbecks maktbolag, och 9 procent indirekt via portföljbolaget Rocket Internet, där Kinnevik äger 25 procent av aktierna.

Annons

– Vi är mycket nöjda med att kunna öka vårt ägande i bolaget och vi ser fram emot att vara en aktiv partner och fortsätta att utveckla Zalando till ett ledande europeiskt e-handelsbolag, säger Kinneviks vd Mia Brunell Livfors.

Lockat stora investerare

Zalando har på kort tid växt till en jätte på den europeiska marknaden och har nu etablerat sig i 14 länder. Under första halvåret 2012 landade bolagets omsättning på 4,1 miljarder kronor. Nyligen fick man också pris för bästa gränsöverskridande onlineshop.

Under det senaste året har Zalando också tagit in ny finansiering från bland annat DST, JP Morgan samt Kinnevik, pengar som ska finansiera en planerad framtida tillväxt. Och på Zalando är man mycket glada att Kinnevik ökar sitt ägande i Zalando.

– Vi ser fram emot att verkställa våra planer med Kinnevik som en stor och aktiv ägare. Zalando har haft en snabb utveckling sen starten 2008 och givet den starka tillväxten i det första halvåret siktar vi på att fördubbla förra årets försäljning vilket gör oss till det största e-handelsbolaget inom skor och mode i Europa, säger Zalandos VD Rubin Ritter.

Källa: Press

Annons