Kinnevik investerar i Latinamerikas Amazon

Rocket Internet-ägda e-handelssajten Linio får in 50 miljoner dollar i extra kapital. Pengar som ska hjälpa den Latinamerikanska marknadsplatsen att fortsätta växa. Bland investerarna finns bland annat svenska Kinnevik.

Linio, som positionerat sig som Latinamerikas svar på Amazon, har fått ett tillskott på 50 miljoner dollar. Företaget som backas upp av Rocket Internet säger sig vara den största nätbutiken i regionen och har nu fått in runt 100 miljoner dollar i finansiering totalt.

Med i den senaste investeringsrundan finns förutom Kinnevik även bland annat JP Morgan, Summit Partners, Tengelmann Group och Rocket Internet själva.

Annons

Linio grundades i början av 2012 och finns idag i Mexiko, Colombia, Peru samt Venezuela och redan under förra året uppgick försäljningen till 61 miljoner kronor.  E-marknadsplatsen har ett brett utbud som band annat består av elektronik, smycken, leksaker, kläder, böcker och sportprylar.

Satsar mobilt

Latinamerika är en e-handelsregion som sett en stark tillväxt på senare tid och antalet Internetanvändare har växt snabbare än någon annanstans under det senaste året. Och här har Smartphones spelat en stor roll.

Därför släppte Linio nyligen en mobilapp för att ta del av den ökande handeln från mobila enheter. Och enligt Andreas Mjelde, Linios VD, kommer en femtedel av Linios kunder redan från mobila enheter.

– Många människor har en smartphone idag, trots att de inte har en vanlig Internetuppkoppling. Det här är ett steg i Linios strävan att göra fler produkter tillgängliga för fler människor i Latinamerika. Vår ambition är att öka förtroendet för m-handeln, öka medvetenheten om näthandeln och att leverera den säkraste och mest bekväma shoppingupplevelsen i Latinamerika, säger Andreas Mjelde.

Källor: VentureBeat, Affärsvärlden

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!