Kjell & Co tar sig vatten över huvudet

Kjell & Companys hemsida har i princip legat nere hela förmiddagen. Detta efter att deras "Super-REA" nådde sin sista fas där alla produkter som var med fick se en rabatt på 80 procent.

Priserna har sänkts successivt under två veckor. Varje måndag 09:00 har priserna uppdaterats från 30% rabatt till 50% rabatt och nu idag 80% rabatt. Detta sista steg i Super-REA:n lockade uppenbarligen så pass många besökare att deras servrar gav upp. De skriver nu följande på sin hemsida, när man får upp den:

Annons

"Tyvärr klarade inte vår server av den ökade trafiken från alla som ville in och ta del av Super-REA:n.

Vi kommer gå igenom alla ordrar som inkommit under morgonen, och fördela ut varorna allt eftersom. Finns det fortfarande REA-varor kvar efter detta kommer de puliceras igen på kjell.com."

Deras system verkar alltså ha havererat totalt och de har nu tagit bort alla rea-artiklar för att få upp sidan igen. De verkar inte heller ha någon koll på vad de har sålt och ska nu gå igenom de ordrar som lyckats ta sig igenom.

Även i butikerna var det smått kaotiskt då systemen som butikspersonalen använder verkar vara ihopkopplade med hemsidan, eller så använder de helt enkelt hemsidan för att slå upp produkter. I de fall där kunder ville ha en specifik produkt, gissningsvis ur Super-REA:n, och inte hade en inköpslista fick personalen använda papperskatalogen och manuellt slå upp artikelnummer. Super-REA:n gällde även i butik på de produkter som fanns i butikslager.

Butikspersonalen som vi pratat med berättar att de inte alls var beredda på denna REA-rush.

Uppdatering: Kjell & Company har nu uppdaterat sin hemsida med följande meddelande:

"Att 80% är mycket rabatt, det visste vi. Men att SÅ många skulle vara intresserade av detta, det kunde vi inte förutspå. Vi beklagar därför den begränsade tillgången till vår Super-REA under förmiddagen.

Alla REA-produkter har nu tagit slut, och vi avslutar därmed årets Super-REA. Vi hoppas att ni som hann handla blir nöjda med era fynd."

Annons

Annons