Klackenberg ny styrelse-ordförande i Virtusize

Virtusize meddelar att Dag Klackenberg går in som ny styrelseordförande i företaget. Dag Klackenberg, VD på Svensk Handel och bland annat sittande ordförande i Atrium Ljungberg AB, ska nu med sin erfarenhet hjälpa till att nå målet med att göra Virtusize till en global standard för storlek och passform.

Det virtuella provrummet Virtusize grundades 2011 och vann nyligen utmärkelsen "Årets Webbkomet" för sin storlekstjänst som möjliggör för nätbutiker att illustrera storlek och passform på kläder som säljs via nätet. Nu har man valt in en ny styrelseordförande i Dag Klackenberg.

– Virtusize är ett nytt spännande företag som löser ett av klädeshandelns kvarvarande problem, konsten att välja rätt storlek när man handlar kläder online. Jag ser fram emot att bli mer involverad i Virtusizes verksamhet och bidra med mina erfarenheter från detaljhandeln, säger Dag Klackenberg, ny styrelseordförande i Virtusize.

Annons

På Virtusize tror man att Dags gedigna kunskaper inom handel kommer att vara en framgångsfaktor när de nu expanderar till nya marknader och växer på befintliga.

– Vi är väldigt glada att Dag Klackenberg går in som ny styrelseordförande. Hans arbete som ordförande för framstående bolag samt långa erfarenhet av att bygga upp framgångsrika företag är en stor tillgång för oss, säger Gustaf Tunhammar, VD och medgrundare på Virtusize

Tre nya butiker i Europa

För den nätbaserade klädhandeln har Virtusize visat sig vara ett effektivt verktyg som sänker storleksrelaterade returer med upp till 50 procent. Virtusize mål är också att locka till en ökad försäljning genom att ta bort osäkerheten kring storlek och passform.

Virtusize finns sedan tidigare på 18 000 plagg i ett 20-tal nätbutiker i Europa. I Skandinavien använder sig bland annat webbutiker som Nelly, Regentrow, Stayhard, WeSC och Whyred av tjänsten.

Nu ökar man sin närvaro ytterligare i Europa med tre nya nätbutiker, Stylebop och Apropos i Tyskland samt E35 i Österrike.

– Våra nya partnerskap med Stylebop, Apropos och E35 gör det möjligt för konsumenter att handla fler internationella klädmärken med hjälp av Virtusize. Och dessutom vara säkra på att köpa rätt storlek och passform direkt. Tyskland är Europas näst största e-handelsmarknad, och genom de nya samarbetena har vi tagit ett viktigt steg i ledet att bygga Virtusize till en global standard för storlek och passform, säger Gustaf Tunhammar.

Källa: Press

Annons

Annons