Klarar inte skulderna – nu går Sea Life Nordiska i konkurs

Stängde butiken på NK.

Handelsföretaget Sea Life Nordiska AB, som precis som systerbutiken Sea Life AB drivs av moderbolaget Sea Life Invest AB, har försatts i konkurs av Stockholms tingsrätt. I konkursansökan framkommer det att företaget har problem med att betala sina skulder.

Bolaget saknar förmåga att betala sina klara och förfallna skulder. Denna oförmåga är inte endast tillfällig och bolaget är således insolvent, heter det i konkursansökan.

Annons

Sea Life-koncernen grundades 1988 och driver i dag en handfull butiker runt om i landet samt en e-handel. I sortimentet finns kläder och utrustning för bland annat segling och skidåkning.

Det bolag som nu försatts i konkurs har enligt konkursförvaltaren Emma Berglund Uväng drivit Sea Life-butiken som tidigare fanns på NK-varuhuset i Stockholm.

Men den har stängt igen så det fanns ingen verksamhet i bolaget vid konkurstillfället, säger hon till Ehandel.

Ska avyttra lagret

I konkursansökan framgår det att Sea Life Nordiska "bedriver städverksamhet i Stockholmsområdet". Det är dock ingenting Emma Berglund Uväng känner till någonting om.

Det kan jag inte svara på, det är ju inte jag som har upprättat den handlingen. Det kan ju vara att man tänkt göra någon ändring i bolaget. Men det fanns ingen pågående städverksamhet i bolaget när konkursen ägde rum.

Vad händer med Sea Life Nordiska nu, kan det bli aktuellt med en försäljning?

Det finns ett litet lager som vi tittar på att avyttra. I övrigt är det ett vanligt konkursförfarande som gäller.

Sea Life Nordiskas senaste tillgängliga bokslut är från 2019. Då omsatte företaget 27,8 miljoner kronor och levererade ett resultat efter finansnetto på 2,6 miljoner. De övriga Sea Life-bolagen påverkas inte av konkursen.

Annons

LÄS ÄVEN: Förvärvade ny fysisk butik - slog 100 miljoner

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!