Klarna B2B-anpassar checkouten – ”efterfrågas av många”

Växlar upp tillsammans med betalföretaget Billie.

Klarna inleder ett globalt partnerskap med Billie, ett B2B-bolag inom betalningar. Samarbetet innebär att alla Billies så kallade "köp nu, betala senare-erbjudanden" blir tillgängliga för samtliga Klarna-handlare i världen. Det framgår av ett pressmeddelande.

De 250 000 e-handlare, som använder Klarna, kommer därmed kunna erbjuda sina företagskunder Billies betalningsmetoder. Och detta genom sin befintliga Klarna-integration. E-handlaren uppges själv kunna aktivera funktionen som är inbäddad i Klarnas checkout.

Annons

Genom vårt partnerskap med Billie utökar vi vårt produktsortiment till att omfatta ett viktigt område som efterfrågas av många av våra handlare, kommenterar Klarnas CTO Koen Köppen.

Den nya kompletterande tjänsten för e-handlare väntas bli utrullad under första kvartalet nästa år i Sverige. Och därefter ska den släppas på andra europeiska marknader.

Under de senaste åren har vi sett att "köp nu, betala senare" som betalningsmetod ersätter alltmer traditionella betalningsmetoder som kreditkort i konsumentsegmentet, kommenterar Christian Grobe, medgrundare och vd för Billie.

LÄS ÄVEN: Klarnas vd om e-handlarnas kritik: ”Vi ska inte bli ett svenskt Amazon”

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!