Klarna erövrar ny marknad

"Vi måste vara där för dem".

Klarna intar en ny marknad. Idag lanseras betalbolagets app i Australien.

Appen erbjuder delbetalnings-alternativ hos alla e-handlare utan ränta eller avgifter, när man betalar i tid. Klarna satsar dock inte bara på att lansera sina betalningsalternativ utan även på att erbjuda shopping direkt genom sin app.

Annons

De australiensiska konsumenternas förväntningar utvecklas och kräver sömlösa, intuitiva och transparenta onlineshoppingtjänster som bättre tillgodoser deras dagliga behov. Konsumenterna kommer nu att ta kontroll och handla på sina egna villkor, säger Sebastian Siemiatkowski, vd på Klarna, i ett pressmeddelande.

För att kunna genomföra expansionen gick Klarna in i ett partnerskap med den australiensiska banken The Commonwealth Bank of Australia (CBA). Kunder som idag använder sig av banken kommer enkelt att kunna koppla sitt CBA-konto till ett Klarna-konto.

Vi är glada över samarbetet med Klarna, och för att föra deras innovativa betalningsteknologi och integrerade shoppingupplevelse till den australiska marknaden, säger Matt Comyn, vdför CBA.

Sebastian tillägger:

Detta partnerskap med CBA grundar sig i ett gemensamt intresse, hur digitala upplevelser verkligen kan tjäna konsumenterna idag. Vi tror att framtiden för detaljhandeln är högteknologiska tjänster, så oavsett hur och när konsumenterna vill handla och betala måste vi vara där för dem.

Annons