Klarna ger sig – lägger in Swish i kassan

Äntligen Swish i Klarna Checkout.

Det tog lång tid. E-handlare har bönat och bett om att få lägga in betalmetoden Swish i Klarnas kassa. Vissa stenhårda förhandlare, som Partykungen, har lyckats förhandla sig till detta men det har inte varit tillgängligt på bred front.

LÄS ÄVEN: ”Swish är en kanonlösning men Klarna Direkt är enklare”

Annons

Klarna har istället pushat för sin egen betalmetod Klarna Direkt, som är en Swish-kopia. Nu meddelar dock betaljätten att man blivit en del av Swish, vilket uppenbarligen fått företaget på andra tankar. Med tanke på den nya kassalagen som pushar för direktbetalning så är detta förstås också en god nyhet för Klarna.

Klarna blir nästa bank att ansluta sig till Swish och det nya samarbetet mellan två av Sveriges mest framstående betalningsleverantörer möjliggör att Swish blir tillgängligt som betalmetod i Klarnas kassalösningar, skriver företaget i ett pressutskick.

Klarna bekräftar samtidigt den höga efterfrågan som funnits på att få in Swish i kassan.

Swish har varit en av de mest efterfrågade tjänsterna från både konsumenter och e-handlare. Swish kommer att bli ett perfekt komplement till Klarnas övriga smidiga betalmetoder. En kombination av Swish och Klarnas fördelar för säker shopping kommer att förbättra shoppingupplevelsen för konsumenter och e-handlare, säger David Fock, Global Produktchef, Klarna.

Samarbetet innebär också att kunderna nu kommer att kunna betala sina Klarna-fakturor med Swish, inuti företagets app. Det nya samarbetet inleds i början av 2021.

Annons