Klarna i ny offensiv – hon tar plats i styrelsen

Lämnar Handelsbanken för betaljätten.

Det händer grejer i Klarna. Den enorma, amerikanska varuhuskedjan Macy's investerar i bolaget och inför deras betaltjänster och man har rekryterat den tidigare amerikanska ambassadören i Sverige, Natalia Brzezinski, som strategichef i USA. Nu har man även fått ett nytillskott i styrelsen, meddelar betaljätten i dag.

Det rör sig om Lise Kaee, vd på Heartland, som nu kliver in och tar en plats. Hon har tidigare även varit styrelseledamot på Handelsbanken mellan 2015 och 2020. Det är med andra ord ett mycket välmeriterat nyförvärv.

Annons

Jag är mycket glad över att välkomna Lise Kaae till Klarnas styrelse. Lise är en exceptionell ledare med erfarenhet från varumärken i världsklass, tillväxt och framgångar. Lise sitter på mycket kunskap från både retail- och finanssektorn och kommer att vara av stort värde för Klarna i en tid där vi har stark medvind, säger Sebastian Siemiatkowski, grundare och vd på Klarna, om nytillskottet.

Klarna har i dag över 200 000 partners i handeln globalt och fortsätter att växa affären, inte minst i USA där man jagar nya marknadsandelar väldigt aktivt just nu.

Jag är mycket stolt, men också ödmjuk inför mitt nya uppdrag. Klarna är ett bolag som verkligen sticker ut på ett positivt sätt i branschen och jag kommer att göra mitt allra bästa för att bidra till att snabba på resan som ligger framför bolaget, säger Lise Kaae.

Klarnas styrelse består nu av ordföranden Jon Kamaluddin, Sebastian Siemiatkowski (vd och grundare), Sarah McPhee, Lise Kaae, Sir Michael Moritz, Mikael Walthjer och Andrew Young.

Annons