Klarna-konkurrenten landar nytt jätteavtal med Amazon

Först med att bakas in i jättens betallösning.

En av Klarnas största konkurrenter i USA, fintech-bolaget Affirm, fördjupar sitt samarbete med Amazon. Deras betalningsalternativ, köp nu, betala senare, blir nämligen den första att bakas in i e-handelsjättens betallösning Amazon Pay.

Det här innebär att e-handlare som använder sig av Amazon Pay i USA nu kan erbjuda sina kunder möjligheten att betala efter att leveransen kommit fram. Det kommer även att bli möjligt att dela upp betalningen med hjälp av Affirms lösning.

Annons

Digitala plånböcker är en allt viktigare del av shoppingupplevelsen och förväntas stå för över hälften av e-handelstransaktionerna världen över år 2025. Dessutom vill kunderna ha större valmöjligheter och flexibilitet när de betalar online. Nu kan tusentals handlare erbjuda sina kunder personliga betalningsalternativ genom Amazon Pays bekväma och säkra kassaupplevelse, säger Libor Michalek, vd för Affirm i en kommentar.

16 miljoner användare

Amazon och Affirm har samarbetat sedan augusti 2021 i samband med att e-handelsjätten började erbjuda sina kunder på den amerikanska marknaden möjligheten att betala sina köp i efterhand. Skillnaden nu är alltså att den även bakas in i e-handlarens betallösning Amazon Pay.

Det fördjupade samarbetet är en glädjande nyhet för det amerikanska betalbolaget som tvingats kapa en femtedel av sin personal i år.

Affirm har idag runt 16 miljoner aktiva användare, varav "miljontals" ska finnas på Amazon.

Annons