Klarna kopplar ihop kort och app – ”bestäm själv hur det ska fungera”

Kunderna får välja mellan direktbetalning och kredit.

Klarna vill bli Sveriges mest populära shoppingtjänst. Som ett steg i det lanserar betaljätten nya tjänster och ny design för sin app. Här ska kunderna nu kunna skapa både önskelistor och erbjudanden.

Dessutom har kortet uppdaterats med såväl nya utseenden som funktioner.

Annons

Det som  är unikt i jämförelse med vanliga betalkort är flexibiliteten och att upplevelsen i huvudsak finns i appen. Det ger en helt annan typ av möjlighet för kunden att skräddarsy sitt kort, och för oss att driva produktutveckling. Det är inte som ett vanligt plastkort från banken som fungerar likadant år ut och år in, utan vi kommer löpande att släppa nya funktioner som kommer att ta användarupplevelsen till en helt ny nivå, säger David Fock, produktchef på Klarna, i ett pressmeddelande.

"Kan bestämma själv"

Det nya kortet parkopplas med appen och kunderna ska inför varje köp kunna justera om man vill betala direkt eller på kredit. Dessutom kommer användaren att få en notis i appen för varje köp med kortet, där man kan verifiera att summan är korrekt och även se att ingen annan använder kortet.

Idag är halva upplevelse med kortet i appen. Till exempel kan man bestämma själv hur man vill att kortet ska fungera - om man vill att alla ens köp betalas direkt, eller senare, eller kanske en blandning av båda. Du kan med andra ord bestämma själv när du vill att det ska fungera som ett betalkort eller ett kreditkort. Med kortet kopplat till Apple Pay eller Google Pay så kan du dessutom betala direkt med mobilen och lämna plånboken hemma, säger David Fock.

Annons